close
Coffee Beans Flowing From Coffee Roaster

Ristet på eget risteri

Vores kaffe

Hver dag rister vi masser af kaffe til danske caféer, hoteller, restauranter og arbejdspladser.

Kaffebønne sæk

GOD KAFFE. GOD SMAG

Vi får det bedste frem i kaffen

På vores eget risteri i Nordjylland får kaffen den bedste behandling. Al vores kaffe er nøje udvalgt og nænsomt ristet. Vi bruger meget tid på at finde de helt optimale risteprofiler. Smagsprofilen skal naturligvis afspejle den smag og aroma, vi ønsker. Men kaffen skal også passe til det udstyr, den skal brygges på, derfor er alle vores kaffevarianter udviklet til en specifik brygmetode.

Som slutbruger kan du bruge mange penge på højkvalitetskaffe og godt udstyr, men hvis ikke kaffens sammensætning og risteprofil passer til udstyret, vil resultatet blive dårligt.

"Vores mål er at skabe gode ærlige produkter, nøje afstemt til vores kunders ønsker og behov", 
Daniel Hansen, Ristemester.

KAFFE TIL VIRKSOMHEDER

Omtanke for miljø og mennesker

Hos Bentax ønsker vi at levere kaffe, som er af høj kvalitet og som har så nænsomt et aftryk på miljøet, som muligt. Derfor har vi fokus på at produktion, emballager og kaffe er dyrket med omtanke for både mennesker og miljø. Vi er professionelle og arbejder med kaffe fra morgen til aften og du kan være sikker på, at vi har en høj faglighed og den nyeste viden inden for området. 

Vi vil altid rådgive dig med stor faglig stolthed, så du får de rette bønner, der passer til dine behov. Vi sælger kaffe til et bredt udsnit af virksomheder, der sætter pris på en god kop kaffe. Hvis du ønsker certificeret kaffe, er en stor del af vores kaffe både økologisk og Rainforest Alliance-certificeret.

Lær mere om vores indsatser her

Kaffefamilie Signature

SLOW ROASTED

Signature Roast

Signature Roast serien handler om dedikation, passion og et ønske om at kende produktet til bunds. Vi vælger omhyggeligt de grønne bønner og tilpasser risteprofilerne, så kaffens smagsnoter og aromaer altid 
fremhæves optimalt.  

Kaffen er nænsomt slow roasted på vores kafferisteri og efter rist pakkes bønnerne i poser og flushes med nitrogen for at bevare smag og aroma bedst muligt indtil kaffen skal nydes.

Signature Roast kaffe

Kaffefamilier Classic2
Classic

Classic serien er Ristemester Daniel Hansen og hans risteteams bud på en serie af kaffe blends, som kendetegner den klassiske danske kaffesmag og som de fleste kaffenydere vil sætte pris på. Derfor er produkterne i denne serie skabt med fokus på at balancere sødme og syrlighed, samt have en god fylde med noter af nødder og chokolade.

Alle produkter er udviklet til fuldautomatiske kaffemaskiner eller espressoanlæg. De grønne bønner er 100% arabica kaffe. Efter rist pakkes bønnerne i poser og flushes med nitrogen for at bevare smag og aroma bedst muligt indtil kaffen skal nydes.

Classic kaffe

Køb kaffen her

Se mere
202100068
Økologisk

AW19 Espresso, hele bønner

Varenummer: 202100068

Espressoblend af bønner fra Nicaragua, Congo og Columbia. Hele bønner. Økologisk

ekskl. moms Fra 52,82 kr.
202100026
Økologisk Rainforest Alliance-certificeret

All Day Espresso, økologisk, hele bønner

Varenummer: 202100025

Espressoblend af økologiske og Rainforest Alliance-certificerede bønner fra Colombia, Peru og Congo. Hele bønner.

ekskl. moms Fra 53,69 kr.
202100017

Capulin Roast, hele bønner

Varenummer: 202100016

Single estate kaffe fra Finca La Serrania i Guatemala. Hele bønner.

ekskl. moms Fra 52,19 kr.
Nordic Roast Oko
Økologisk

Nordic Blend Organic Roast, hele bønner

Varenummer: 202100301

Kaffeblend af økologiske hele bønner

ekskl. moms Fra 146,50 kr.
Bær I Skovområde

Referencer

Vores kunder siger
MIB kaffepose
Private label

Vidste du, at din cafe eller virksomhed kan få sin egen signaturkaffe hos Bentax? Det kan styrke dit brand og skabe bedre indtjening i din cafe.

Vores ristemester hjælper med udvikling af smagsprofilen, rister og vi pakker kaffe i dit design. Nemmere bliver det ikke.

Læs mere her

Kontakt os

Få en fantastisk kaffeoplevelse på din arbejdsplads, din café eller restaurant.

VI hjælper med at finde en kaffe til dit behov - om det er den perfekte morgenkick til kontoret, den lækre kaffe til middagsbesøget på caféen eller prikken over i'et til middagen i din restaurant.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles privatlivspolitik og servicevilkår er gældende.

Ofte stillede spørgsmål om kaffe

FAQ

Det er meget afhængigt af hvilken brygmetode du vælger, når det kommer til at lave en god kop kaffe. Der er dog nogle generelle parametre, som er vigtige at overveje, uanset hvilken metode du benytter.

Først og fremmest er det vigtigt at bruge friske kaffebønner af god kvalitet. Derudover skal du dosere kaffen korrekt, så mængden af kaffe passer til mængden af vand, du bruger. Vandet skal være filtreret og varmt, men ikke for varmt - omkring 92-94 grader er ideelt.

Brygtiden er også vigtig, da det påvirker smagen og styrken af kaffen. Sørg derfor for at brygge kaffen i den rigtige tid, så vandet har tid til at løbe igennem kaffebønnerne og trække smagen ud.

Endelig er rengøringen af dit udstyr vigtig, så gammel kaffegrums eller kaffe ikke påvirker smagen. Hold derfor dit udstyr rent og vedligehold det regelmæssigt. Du kan her finde vores guides til hvordan man brygger en god kop kaffe, på forskellige brygmetoder. 

Ja, hos Bentax er det også muligt at købe kaffe som privatperson. På vores webshop, HomeBarista.dk, kan du finde alt hvad du har brug for til at brygge en god kop kaffe derhjemme, fra friskristede kaffebønner fra vores eget risteri til kaffeudstyr, kaffemaskiner og meget mere. Besøg HomeBarista her.

Kaffebønnerne i Bentax Signature Roast stammer fra flere forskellige lande i hele verden, herunder Guatemala, Etiopien, Nicaragua, Brasilien, Indonesien, Peru og Congo. Du kan læse mere om vores udvalg af kaffe og de enkelte varianter her.

Hos Bentax køber vi så vidt muligt direkte fra kaffefarmerne. Det giver både en bedre kvalitet og 100% indsigt i kaffens lange rejse fra jord til risteriet. Og det giver større sikkerhed for, at kaffen er produceret med omtanke for både miljø og mennesker. I Bentax tror vi på, at vi med et tæt samarbejde og direkte kontakt med kaffebønderne, kan skabe ordentlige forhold og færre mellemled. På den måde kan vi opnå en mere retfærdig handel med overskud og fair betaling til kaffefarmerne for deres hårde arbejde. Alt dette samtidig med at vi kan levere bønner af høj kvalitet til vores kunder. Du kan læse mere i vores CSR rapport her.

Der er flere ting, der kan have haft en påvirkning på, hvorfor din kaffe smager bittert. Det kan blandt andet være, fordi du har:

1. Overdoseret ved at bruge for meget kaffe i forhold til mængden af vand,
2. Brugt for varmt vand, hvorved du har brændt de fine smagsnoter og i stedet smager bitterstofferne,
3. Overekstraheret ved at lade vandet være i kontakt med kaffebønner for lang tid og derfor påbegyndt udtrækning af bitterstofferne i kaffen.
4. Brugt ufiltret vand, som kan give en bitter smag.
5. Ikke rengjort udstyr, så den nye kaffe bliver brygget oven på gammel kaffegrums og kaffeolier, der giver en bitter smag.

Husk, at alle disse selvfølgelig også kan skyldes bønner af dårlig kvalitet, som ikke er opbevaret korrekt eller er for gamle.

Det er vigtigt at huske, at kaffebønner er et organisk produkt, en fødevare, som ældes over tid. Den fordærves ikke, men smagen kan ændre sig. Det vil sige, at når man taler om holdbarhed inden for kaffe, taler man om smagsprofilen og hvor lang tid kaffen har den optimale smag, mere end hvornår den bliver for gammel. En kaffe kan godt drikkes efter "bedst før"-datoen, men den vil smage anderledes end den var tænkt. Hos Bentax har vi en rettesnor om, at kaffebønnerne skal bruges inden for 12 måneder efter ristning. På alle Bentax poser finder man ristedatoen for kaffen i bunden af posen og holdbarhedsanvisninger på label.

Vores Bentax signature roast kaffe bliver ristet i vores eget kafferisteri i Svenstrup. Du kan læse mere om vores risteri her.

Kendetegnet ved Bentax kaffe er, at det er et produkt af høj kvalitet, produceret af en virksomhed, der har ordenlighed og hæderlighed for øje og som betragter kaffe som et håndværk. Den karakteristiske smag af kaffen afhænger af, hvilket land de grønne bønner stammer fra, samt risteprofilen. Du kan lære mere om vores kaffer her.

Arabica og robusta er to forskellige arter af kaffebønner, der adskiller sig fra hinanden på flere måder, herunder deres smag, aroma, dyrkningsbetingelser og koffeinindhold.

Arabica er en eftertragtede kaffetype, når man snakker specialkaffe. Den dyrkes primært i højlandet og er kendt for sin komplekse og delikate smag med nuancer af frugt, bær, chokolade, nødder og blomster. Arabica har også en lavere syreindhold end robusta og indeholder mindre koffein. Robusta kaffe er fra en mere hårdfør og modstandsdygtig overfor sygdomme og skadedyr på grund af det høje indhold af koffein i disse planter. Robusta kaffe har også en højere syreindhold end arabica, hvilket kan gøre den mere bitter i smagen.

Når det kommer til pris, er arabica generelt dyrere end robusta på grund af dens højere kvalitet og kompleksitet i smag og aroma. Arabica kaffe er også mere følsom over for klimaændringer og plantesygdomme end robusta, hvilket gør dens dyrkning mere udfordrende for farmeren og øger produktionsomkostningerne.

Den bedste kaffe 

Hos Bentax er det kærligheden til smagen, oprindelsen, kvaliteten og håndværket, der er det bærende element i en god kop kaffe. Vi tilbyder derfor et sortiment, hvor kun den bedste kaffe er nøje udvalgt. Når du skal vælge kaffen til din virksomhed, er der naturligvis mange forskellige faktorer, der spiller ind. Er du på udkig efter en lækker, fyldig espresso? En tidsbesparende, god instant kaffe? Smagfulde hele bønner ristet til perfektion? Eller måske en økologisk formalet kaffe?

Vi står klar til at vejlede dig i, hvilken kaffe der matcher dine smagspræferencer og din virksomheds behov.

Hos Bentax oplever vi efterspørgsel efter en kundetilpasset kaffeløsning. Vores team og set up er så fleksibelt, at vi hurtigt kan omstille vores produktion til at imødegå disse specialløsninger – endda med en konkurrencedygtig pris. Så er du på udkig efter en kaffe med private label eller en helt specifik kaffesmag, du kan servere for dine kunder, så tøv ikke med at kontakte os. 




 

Professionelt og ansvarligt risteri med passion for kaffe

Der bliver arbejdet passioneret med kaffen og den gode smag i vores kafferisteri i Nordjylland. For vores ristemester Daniel Hansen er der ingen tvivl om målet: vi vil lave den bedste specialkaffe! Hos Bentax er vi derfor med i hele processen rundt om kaffebønnen. Vi besøger selv kaffefarmene rundt omkring i verden, vi kender bønderne, processerne og ikke mindst stiller vi spørgsmål til bønnernes tanker om vækstbetingelserne og kaffeproduktionen. Vi smager på en masse forskellige kaffesorter og varianter, laver utallige risteprøver og cupper i massevis. Vores samarbejdspartnere spænder vidt. Fælles for alle er dog, at vi deler samme passion og værdier.

Hos Bentax oplever vi efterspørgsel efter en kundetilpasset kaffeløsning. Vores team og set up er så fleksibelt, at vi hurtigt kan omstille vores produktion til at imødegå disse specialløsninger – endda med en konkurrencedygtig pris. Så er du på udkig efter en kaffe med private label eller en helt specifik kaffesmag, du kan servere for dine kunder, så tøv ikke med at kontakte os.  

Vi går op i at tage ansvar og ønsker at producere miljømæssigt forsvarligt. Derfor har vi valgt at investere i et topmoderne produktionsanlæg, som ikke bruger mere energi end højst nødvendigt. Det betyder, at vores kafferister bruger helt op til 80% mindre energi end de traditionelle kafferistere, der benyttes. Ligeledes eliminerer cyklonen røg- og støv partikler, som opsamles og anvendes til kompost.

Emballagen, som vi bruger, er også nøje udvalgt og kan naturligvis genanvendes. Det håber vi, du vil sørge for den bliver, således vi sammen laver et minimalt klimaaftryk. Vores kaffeposer er lavet af plast og er 100% aluminiumsfri. De skal affaldssorteres som plast.

arrow_upward_alt